Airshow 2016

thumbs_IMG_0899


Vliegshow – 3 juli 2016

Ondanks het regenachtige weer kunnen we toch zeggen dat we een leuke show hebben gedraaid. Zo’n 500 bezoekers hebben genoten van een breed aanbod aan vliegende toestellen. Van kleine beginners toestellen tot in detail uitgewerkte schaalmodellen passeerden deze middag de revue.

Zo waren daar de jongens van de vliegclub van Neerpelt die met een spectaculaire aircombat met Easystars hun clubgenoten uit de lucht probeerden te vliegen. En de supersnelle hotliners van Daniel en Jopie lieten zien dat een zwever niet altijd traag hoeft te vliegen. Met een Outlaw er tussendoor werd het tempo er goed ingehouden.

De jongste piloot was Martin Münster. Wat kan deze negenjarige piloot toch al goed vliegen. thumbs_IMG_0828Hij vloog zijn Extra 330 met een spanwijdte van 2.30m als aan een lijntje. Met zijn zender op de rug liep hij zelfs een hele ronde om zijn eigen prophangende vlieger. Een topprestatie werd getoond door Jan Lammers junior uit Deurne. Hartverzakkende stunts waren voor hem de normaalste zaak van de wereld. Rollende cirkels,‘the Snake’ en rugvluchten werden uitgevoerd op minder dan 3 meter hoogte. De puntjes op zijn gezicht waren geen sproeten, maar de roestige uiteinden van zijn stalen zenuwen!

Altijd spannend en spektakulair waren de turbine jets van Jopie Ouwersloot, Ger Kovacs en Daniel van Tongerloo. Ieder vloog in zijn eigen herkenbare stijl met hun, Aeromachi, F18 en Rooky.. En dat paste perfect in ons programma.

Tussen alle vluchten door werden de parapoppen gedropt door het parateam. Altijd mooi als er weer kleurrijke valschermpjes van 300 meter naar beneden komen en precies voor de voeten worden neergezet.

Niet te vergeten zijn de vele schaalmodellen die gedurende de hele middag het luchtruim kozen. Of het nou een Piper Cub, een Transall van 4 meter, een Yak 54 of  een De Havilland D.H. 89A ‘Dragon Rapide’ was, ze vlogen allemaal even mooi.thumbs_IMG_0796

Dan was daar nog de Lapidar van Han de Bouwer. Een schaaltoestel waarvan het origineel nooit gevlogen heeft. Rustig draaide hij zijn rondjes en het hele publiek genoot hier van.

Veel respect voor de ruim vijftig vrijwilligers die belangeloos hebben meegeholpen. En ook veel respect  voor de kleine vijfhonderd bezoekers die tijdens de buien trouw bleven wachten tot de afdekzeilen weer van de toestellen werden gehaald. Want dat was een aantal keren hard nodig toen we ferme plensbuien over ons heen kregen. Het mocht de pret niet drukken. Iedereen ging op het eind van de middag tevreden naar huis.

Foto’s Airshow (link naar Facebook)
Foto’s Airshow (op deze website)

Foto’s Midden-Limburg Actueel


Speciale dank aan onze sponsors:

Auto Heurkens Renault Chris van Hooff Rijschool Jan van Pere
Daatjeshoeve Fortune koffie Feijen Metaaltechniek
I-Projects
Edwin Govers schilder
Tegelzetters bedrijf Pieter Briels
Nefratech
Baliko
Time2Shine
Jos van Moorsel Installaties
Beij Bertje
Vos Fijnmetaal Techniek
De Goudreinet (de Wildenberg)
Feijen Verspaningstechnieken
Secu Tegelwerken
De Zwaluw modelbouw
Komma
Drukkerij Kuypers
Koobo Facilitaire Dienstverlening
Autoschade Schrurs
Cafetaria Jaco Boshoven
Harry Philips Deco Home
Peter Janssen Dierbenodigdheden & Tuinartikelen
Peter vd Vorst Woning en Project Interieurs
Jack Reijnders Grondverzet& Bestratingen
Compen Parket
Ad Damen timmerbedrijf
BP tankstation Brauers Budel
Kemtec
Super Bedrukt
Restaurant Twee
Woodmaster
Saelmans
Pieter Roefs Gazonzoden
Derkum
HobbyFly
Bas Attractie verhuur
Dank aan alle leden en vrijwilligers die mee
hebben geholpen aan dit evenement.