Info

Modelbouwclub Weert is een modelvliegclub die zich vooral bezig houdt met het vliegen en bouwen van radiografisch bestuurbare modelvliegtuigen.
Ook zijn er de laatste jaren verschillende piloten begonnen met het helicoptervliegen.

De club is opgericht in 1971 en telt momenteel ongeveer 100 leden. Het hele jaar door wordt er actief gevlogen op de zondag. In de zomermaanden wordt er ook op de woensdagavond en de zaterdag gevlogen. Iedereen die lid is van MBC Weert en in het bezit is van een vliegbrevet voor modelvliegtuigen kan elke dag van de week modelvliegen op het veld aan de Hoogbosweg.

clubgb

Lid worden van MBC Weert

Als je lid wordt van onze club dan kun je zo vaak vliegen als je wilt. Wel moet je in het bezit zijn van een vliegbrevet voordat je alleen mag vliegen. Het leren vliegen is geheel gratis, tevens is elke piloot ook nog eens extra verzekerd via de club. Als je lid bent van de club mag je ook deelnemen aan allerlei activiteiten, zo wordt er elke winter het snertvliegen en in de zomer een clubdag georganiseerd. Meestal kan tijdens de clubdag ook het brevet worden behaald.

De jaarlijkse contributie bedraagt € 25,- voor jeugdleden (t/m 21 jaar) en € 65,- voor volwassenen. Het inschrijfgeld is € 10,-. Je betaalt in het eerste jaar alleen voor de maanden waarin je lid bent. Rekenvoorbeeld: een volwassene die in juli lid wordt betaalt het eerste jaar 6/12 * € 65 + € 10 = € 42,50.

Het lidmaatschap wordt aan het einde van het jaar automatisch met een jaar verlengd, tenzij je voor 1 januari van het nieuwe jaar opzegd. Je kunt je lidmaadschap opzeggen via een email naar de secreatris.

Voor meer informatie kan contact op worden genomen met het secretaris:

  • Fred Swinkels
    E-mail: secretaris at mbcweert.nl
    Tel.nr.: 06-20426242

 

Informatie over het veld

Ons veld is ongeveer 120 meter lang en 50 meter breed. Het vlieggebied is beperkt, zoals op het onderstaand plaatje te zien is:

vlieggebied

 

 

Omdat het vliegveld in een natuurgebied ligt waar veel vogelspotters ook hun hobby hebben, wordt er naar gestreefd dat het geluid van het modelvliegtuig onder de 80 dB ligt. Deze grens is ook wettelijk verplicht en alle nieuwe vliegtuigen moeten hier aan voldoen.